Zin in Wijn

NU 15% KORTING MET CODE: BLACKFRIDAY22. Voor 17:00 besteld, binnen 1/2 dagen in huis!
Shop

Event

ontkurking/veiling/muziek

 

Zin-in-wijn presenteert: Grand Prix wijn

‘We heffen het glas op de succesvolste autocoureur van Nederland.” De Zandvoortse uitbater Bart Schuitenmaker van Brasserie ZiN, lanceert onder zijn nieuwe onderneming Zin-in-wijn een nieuw concept: Grand Prix wijn Zandvoort. Tijdens de speciale launch party, die donderdag 16 juni plaatsvindt bij Brasserie ZiN, ‘ontkurkt’ Jan Lammers de eerste fles.

 

Exclusieve Grand Prix wijn vanaf 16 juni online te koop via zin-in-wijn.nl

 

“Het is toch fantastisch dat wij hier wegens de grote populariteit rondom Max Verstappen iets moois namens Zandvoort kunnen brengen,’’ vertelt Schuitenmaker, horeca-ondernemer pur sang. De 64-jarige uitbater van Brasserie ZiN stond al eerder aan de wieg van ‘Het Lekkerste Weekend’ in het pittoreske dorp, waar hij samen met de Zandvoortse kunstenares Marianne Rebel ook een speciale rode en witte wijn op de markt bracht. De lancering van de Grand Prix wijn is tevens de start van een netwerkevent voor ondernemers en entrepreneurs uit de regio Kennemerland.

Internationale wijnreis

Nu is gekozen voor drie fantastische wijnen die geïnspireerd zijn uit de landen waarin de Formule 1 haar races rijdt. De Grand Prix wijn is nu een Merlot, een Chardonnay en een rosé uit de Pays D’oc. Met een gelimiteerde oplage van 2500 flessen zijn deze vanaf 16 juni online te koop.

“Op 20 juni 2021 werd de Franse GP gereden op het Circuit Paul Ricard bij Le Castellet. De GP zal dit jaar daar op 24 juli gereden worden. Daarnaast wordt een knipoog gegeven aan Monaco waar Max Verstapen woont. Monaco is een eigen vorstendom maar wordt volledig omgeven door Frankrijk. De GP van Monaco wordt dit jaar 26 mei verreden. Het volgende Grand Prix wijn Zandvoort wijnproject wordt Oostenrijk. De Red Bull ring ligt rondom in het wijngebied van Spielberg. De Grüner Veltliner is wel zeer bekend en geroemd. Het is mij een waar genoegen om na de Franse wijnen deze Oostenrijkse wijnen als exclusieve Grand Prix wijn te brengen,’’ aldus Bart.

Samenwerking kunst en wijn smaakt naar meer

Wijnetiket van kunstenares Lynn Spoor

Het etiket is gemaakt van het schilderij: Champs de raisin le soir, van Lynn Spoor. De talentvolle kunstenares Lynn Spoor uit Amsterdam maakte onlangs een prachtige serie van wijnlandschappen, geïnspireerd door haar reis door de Franse Rivièra. Voor Bart was dit het ultieme schilderij dat past bij Grand Prix wijn. 

De bevlogen kunstenares heeft binnen afzienbare tijd een internationale klantenkring verworven. Van Amerika (Los Angeles, San Francisco en New York) tot Oost-Europa en daarbuiten. In haar atelier in Overveen brengt ze haar kunst tot leven. De abstracte, grove schilderijen met verschillende kleurschakeringen, geïnspireerd door de ruwe materialen van de hoogovens vallen zeer in de smaak. Met prijsopgaves tussen de 6000 en 25.000 euro is ze met slechts 24 lengtes jong een zeer veelbelovende rijzende ster. 

Veiling schilderij: opbrengst gaat naar War Child

Het kunstwerk wordt geveild door een veilingmeester tijdens de launch party op 16 juni. De gehele opbrengst gaat naar het goede doel War Child, helaas toepasselijk in deze onzekere tijd voor de Oekraïense burgers. Een ambassadeur van War Child zal die avond ook aanwezig zijn om de veiling te volgen. 

Programma

Tijdens de launch krijgen we een lokaal optreden van de Zandvoortse zangeres Wendy Moore. Tijdens de afterparty gaan de voetjes van de vloer met Sol de Caribe.

 

Tijdens de launch mogen wij diverse items veilen waarvan de opbrengst naar War Child gaat. Veilingmeester Nielson Kooijman zal de volgende items onder de hamer brengen.

Veiling

HET SCHAPENBOEKJE

Dit boekje is van de Zandvoortse kunstenaar Froukje van Tetterode. Schapen gaat over de periode die ons leven veranderde. Als lamgeslagen schapen lieten we het over ons heenkomen. Wie had nou ooit verwacht dat we met een pandemie te maken zouden krijgen. Door middel van dagboekfragmenten, proza, schilderijen en gedichten schetst Froukje een duidelijk beeld van wat er allemaal op ons afkwam. Froukje van Tetterode is iemand die dicht bij haar gevoel staat. Vanuit dat gevoel kan ze ook zaken benoemen, die anderen misschien wel bekend voorkomen maar niet kunnen beschrijven. Peer van Tetterode, journalist.


Achtergrond: Wist je dat Froukje de dochter is van Edo van Tetterode, tevens een beeldend kunstenaar. Hij heeft ooit de meest ludieke 1 aprilgrap van Zandvoort bedacht. Weet u het nog, het aangespoelde Loeres beeld op het strand van dat van Paaseiland afkwam? Een grap die zeer gewaardeerd werd door de inwoners van Zandvoort en ver daarbuiten.


Wilt u bieden? Kom dan naar de launchparty van Grand Prix wijn op donderdag 16 juni. Aanmelden verplicht via: info@zin-in-wijn.n

Buitenbeeldenroute

 

Dit boekje bestiert een groot aantal beelden van de inmiddels overleden kunstenaar Kees Verkade, die jarenlang in Zandvoort en omgeving heeft vertoefd. Een groot kunstenaar met vele mooie werken die razend populair zijn onder zijn fans. Het boekje is gesigneerd door de zoon van Kees, Martijn Verkade. Het boekje is beschikbaar gesteld door Hilly Janssen, directeur van het Zandvoorts museum.

 

 

Wilt u bieden? Kom dan naar de launchparty van Grand Prix wijn op donderdag 16 juni. Aanmelden verplicht via: info@zin-in-wijn.nl.

Grand-Prix litho Benetton Renault Team uit 1997 met de rijders Gerhard Berger,Jean Alesi Alexander Wurz

 

Gemaakt door de bekende formule 1 schilder Erik Jan Kremer. Deze Haarlemse kunstenaar heeft in opdracht geschilderd van Michael Schumacher, Mika Häkkinen en de van oorsprong Nederlandse autocoureur Arie Luyendijk. Zijn werken hangen ondermeer in de Vip ruimtes van enkele teams op Silverstone in Engeland. Tevens heeft hij vele fantastische werken gemaakt van Max Verstappen. Deze litho is beschikbaar gesteld door de familie C. Cramer, beiden werkzaam in Brasserie ZiN te Zandvoort.

 

Wilt u bieden? Kom dan naar de launchparty van Grand Prix wijn op donderdag 16 juni. Aanmelden verplicht via: info@zin-in-wijn.nl.

Turquoise nekcollier

Beschikbaar gesteld door Mw. Cecile Bleys, werkzaam in Brasserie ZiN. Deze avonturier heeft al vele landen gezien en was ooit eigenaar van een groot stuk land in Equador, waar ze tevens reisleidster was. Tijdens haar reizen heeft ze veel edelstenen verzameld, waar ze later sieraden van maakte. Deze collier, bestaande uit agaten en glazen kralen, komt uit een speciale collectie
 
Wilt u bieden? Kom dan naar de launchparty van Grand Prix wijn op donderdag 16 juni. Aanmelden verplicht via: info@zin-in-wijn.nl.
 

Boek: 100 jaar autosport, 50 jaar circuit Zandvoort

Een fantastisch boek dat elke raceliefhebber in zijn of haar kast moet hebben. Dit exemplaar is voorzien van de handtekening van racelegende Jan Lammers.

 

Wilt u bieden? Kom dan naar de launchparty van Grand Prix wijn op donderdag 16 juni. Aanmelden verplicht via: info@zin-in-wijn.nl.

Wijnpakket Grand-Prix-wijn

De limited Edition Grand Prix wijnen stellen de smaakpupillen niet teleur. Heerlijk voor bij de borrel, diner of andere gelegenheid. Het pakket bestaat uit een Chardonnay, een Rosé en een Merlot. Beschikbaar gesteld door Zin-in-wijn.

 

Wilt u bieden? Kom dan naar de launchparty van Grand Prix wijn op donderdag 16 juni. Aanmelden verplicht via: info@zin-in-wijn.nl.

Schilderij “Champs de raisin le soir’

 

Geïnspireerd door de wijnvelden langs de Franse Riviera. Dit kunstwerk is tevens gebruikt voor het wijnetiket van Grand Prix wijn. Artist is Lynn Spoor. Zij heeft haar atelier in Overveen en heeft zowel nationaal als internationaal faam verworven met prachtige kunstwerken. Op dit moment hebben we al een bod aangeboden gekregen van € 2.750,-. De volgende bieding is vanaf dit bedrag.

 

Wilt u bieden? Kom dan naar de launchparty van Grand Prix wijn op donderdag 16 juni. Aanmelden verplicht via: info@zin-in-wijn.nl.

Château de Berne

Dé perfecte Provence rosé, gemaakt van 70% cinsault, 20% grenache en 10% syrah en met minder dan 1.5 gram suiker per liter.


Kleur: Schitterende zalmroze kleur.
Bouquet: In de neus een intens en verfrissend boeket van rijp fruit.
Smaak: Deze wijn heeft een frisse smaak.


Wijn en spijssuggestie: Zeer lekker als aperitief, maar ook met tapas, salades en rauwe groenten met een heerlijke tapenade.
Deze schitterende wijn is beschikbaar gesteld door Bidfood.

 

Wilt u bieden? Kom dan naar de launchparty van Grand Prix wijn op donderdag 16 juni. Aanmelden verplicht via: info@zin-in-wijn.nl.

 

Achtergrondinformatie

Het privélandgoed van Château de Berne bestrijkt een oppervlakte van ongeveer 800 ha en situeert zich in de Provencestreek, tussen Lorgues en Flayosc. De site dateert uit de achttiende eeuw en hecht grote waarde aan de streek en zijn wijnen, in een kader van wellness en relaxatie. Sinds 1750 is Château de Berne actief in het wijnmaken. Vandaag staat er 118 hectare aan wijngaarden, voorzien van ultramoderne technologieën.

error: Content is protected !!